Tuesday, August 9, 2011

Laman terbaik download Movies, TV Series, Japanese & Korean Drama

Korang minat Drama Jepun & Korea?? Kat bawah ni aku senaraikan laman-laman website yang menjadi sumber untuk aku download drama-drama Jepun & Korea selama ni. Hehe.

# Student Life (quemisu.blogspot.com)


Blog ni cuma ade drama-drama korea sahaja. Drama-drama yang ade kebanyakan nye memang best. Dan drama-drama yang ade dalam blog ni semuanye dalam format RMVB dan file sharing yang digunakan adalah mediafire. Sebab tu la aku suka download drama-drama korea kat sini, sebab size drama nye kecik. Nak download pun cepat & jimat space kalau letak dalam laptop kan. Hihi.


# Mediafire Movie


Website ni sebenarnye menyediakan Asian Drama, Movies, English TV Series & Drama Melayu. Drama Jepun tak banyak sangat sebenarnye, Drama Korea banyak la jugak kot. Website ni menggunakan filesharing mediafire, megaupload, fileserve & usaupload. Format & file size yang disediakan pun kebanyakan nye file size yang kecik-kecik.


# GbloG85


Drama Korea & Jepun memang banyak dalam website ni. Selain tu, siapa-siapa yang minat dengan English TV Series tu, kat sini memang terbaik untuk download TV Series. Movies dan anime pun ade. Format yang digunakan ade AVI & ade jugak RMVB. Filesharing kebanyakan nye mediafire jugak.
Site: [GBloG85]


Website-website lain yang pernah aku guna adalah:
1) Syok.org - Ade movies, software, e-book, games & sebagainye (kena register dulu yer).
2) Heaven Of Desires - Drama Korean, Japanese, Chinese, Anime & TV Series.

Website-website kat bawah pulak adalah website-website yang baru aku kenali. Sumber dari JomPHP.


# Dorama x264

Menyediakan Korean, Japanese, Chinese & Taiwanese Drama. Ade juga anime. File size kebanyakannye 150MB per episode. Memang best. :)


# Medium Quality

Menyediakan Korean & Japanese Drama, dan Korean & Japanese Movies. File size pun kecik.


# My Asian Cinema

Menyediakan Asian Drama yang pelbagai & Asian Movies yang pelbagai. Sangat banyak.
Site: [My Asian Cinema]

Ni je lah kot website-website yang aku tahu. Kalau ade lagi website-website yang best untuk dilawati boleh la suggest jugak yer kat sini. :)
Thanks... :D

1 comment:

DramaDownloader.com said...

Try http://dramadownloader.com

Download Korean dramas, Japanese dramas, other Asian dramas, even Animes too! From dramacool.com, dramago.com, gooddrama.com, animehere.com. No need to install additional software. You just need the URL of the streaming page.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...