Friday, May 4, 2012

Cream Puff Yang Sedap!

Cream Puff (Medium Size)
Dah lame sebenarnye nak story pasal cream puff ni. Sampai dah beli 2 kali, baru nak post kat blog. Hehe. 

Actually, dah lame aku mengidam nak makan cream puff yang sesedap ni. Dalam memory kepala aku, aku cume ingat cream puff sedap yang penah aku makan ialah mase kecik-kecik dulu. Aku pun tak ingat beli kat mane cream puff tu, orang bagi ke ape ke, tak ingat. Yang ingat cume rasanye je.

Sejak dari tu sampai sekarang, aku dah makan semua cream puff lain tapi langsung tak menambat hati. Aku tak suke kalo krim nye keras. Aku suke krim yang lembik ala-ala cair camtu. Huh, lazat!

Sampai lah 1 hari duk godek-godek kat Internet, terjumpe lah cream puff dari Irenebakelove. Sebelum ni dah banyak jumpe kat Internet, tapi kenapa aku order yang ni? Sebab dekat giler dengan rumah. Senang den nak p amek. Hehe.


Akhirnye lepas seminggu order, baru lah dapat cream puff. Siap lambat sebab orang ramai order cake, tart and macam2 lagi. So busy lah kan tuannye. Tapi walau ape pun, seminggu menunggu memang berbaloi amat!

Krim dalam puff tu perghh lazat!! Krim nye memang sepenuh-penuh puff tu. Tu yang best tuh! Sampai 2 kali order. Hahak. Habes 1 family suke. Thanks Kak Aireen.

Cara aku makan - gigit keliling cream puff, baru makan tengah2. Haha. Punye lah nak menikmati krim nye itu.

Untuk info, cream puff from Irenebakelove ni ade 2 size:
 Medium (25 pieces) - RM30
Small (50 pieces) - RM40
**harga tertakluk pada pindaan (eh betol ke ayat aku???) **

Lokasi kedai Irenebakelove ni terletak kat Seksyen 7, Shah Alam. Kat area Jakel / Gulatis / sebelah Restoran Sekinchan. Selain cream puff, Irenebakelove pun ade buat cakes, tarts, & macam2 lagi lah. Nak tau lagi sila lah klik kat bawah ye.

2 comments:

Ruzzezanie said...

kurang sopan betul blog ni..pepagi ruzz buka blog ni terus nmpk cream puff! tahu tak tindakan membuat org lapo dengan makanan tu tindakan tak sopan? hehehehe..

* nampak memacam benda mkn kat sini, ase nk nangis kelaparan ni. -.-

EmaN said...

@Ruzzezanie
Haha..kena makan lah tuh..! hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...