Saturday, August 13, 2011

Design Blog Khas Sempena Merdeka

Fuhhhh, siap jugak akhirnye mengedit blog khas sempena Merdeka, sempena dengan kempen Merdeka 2011 yang dianjurkan oleh Utusan Malaysia. Hehe. Penat wooo. Sampai kekeringan idea nak buat. Tapi lepas gigih mengedit design sana sini, akhirnye berjaya jugak aku siapkan. So ni je lah yang termampu aku buat.


Kalau tengok design dari bloggers2 lain lagi hebat. Semua nye cantik-catik belaka. Ape pun, semuanye dah settle. Semalam pun dah isi borang & dah hantar kat Utusan Malaysia. Semangat Merdeka pulak aku tahun ni ye. Haha. Lepas ni kalau ade contest raye ke, buat la yang raye pulak. Tak gitu??

Tapi seronok jugak edit mengedit blog ni, banyak bende baru dapat belajar. Especially coding-coding html dalam blog. Dapat lah jugak sedikit sebanyak aku memahamkan lagi coding-coding yang ade dalam blog ni. Gitu lah jugak dengan adobe photoshop. Dapat memahirkan lagi penggunaan adobe photoshop. Bak kata orang putih, "Practice Makes Perfect".


Dah masuk kat Utusan dah, bukan main lagi ayat aku 'menerangkan' gambar tu. Haha...

Harap-harap lepas ni dapat paham kan lagi coding-coding html dalam blog ni, dan dapat jugak memahirkan lagi penggunaan adobe photoshop atau pun software-software yang sewaktu dengannye. Sebelum ni aku tak reti nak buat background sendiri, tapi lepas buat template Merdeka ni, dah tau dah macam mane. Ketinggalan zaman betul aku ye. Huiiii...

Okeh..... =)

p/s: Dah 13 hari dah ye puasa, cepat betul masa berlalu. Huhu.

5 comments:

►AdamXis◄ said...

Assalam...fuulaamak.terbaek...ada warna2 kebangsaan...hope menang...td tercari2 link nk komen...tak jumpe.sbb gelap text link tuu...adjust skit

EmaN said...

@AdamXis:
Eh, a'aah la...comment box lupe pulak nak edit...tak nampak sungguh ni..Trima kasih bro...!!! =)

Cik Non said...

Wahh..ceria bertemakan kaler jalur gemilang..cantik!! =)

cik violet said...

good luck beb..cantek blog nih!! ;D

EmaN said...

@Cik Non:
Hehe...smangat merdeka pulak rase... :D

@Cik Violet:
Thanks!! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...