Friday, August 19, 2011

Kpop Malaysia Kita

Boleh tahan banyak ghupenye kumpulan-kumpulan pop yang ala-ala Kpop muncul kat Malaysia ni ek. Hari tu tengok lah jugak kat Wanita Hari Ini (jangan ingat aku penonton setia ye, tiba-tiba je terbukak..hehe..), memang terkesima + terbeliak + terkaku aku menengoknye.

 Max 24.7

Kumpulan ala-ala Super Junior. Dah ramai je nampak orang dalam kumpulan nih. Ade yang nampak macam bodyguard, ganas je muka. Takot aku.


Gula-gula

Kumpulan ala-ala KARA dalam lagu Pretty Girl. Ye lah, buat-buat tarian make-up, wink sane wink sini. Comel kan. Tak tahan siap ade yang bertudung lagi tuh.


Prince Of Pop (POP)

Hmmm, sampai sini aku tak tahu nak kate ape. Tengok je la yeh.


V.I.P

Ok lah sikit video klip nye. Nampak kualiti lah sikit. Video dari KRU kan, gempak lah sikit.

Bagi aku susah dah kot orang nak terima kumpulan pop kat Malaysia ni. Dulu-dulu je macam KRU, Elite, & lain-lain yang famous. Kalau dari dulu kumpulan pop ni maintain je sampai sekarang kat Malaysia ni, tak de masalah lah kot nak muncul dengan pendatang-pendatang baru. Tapi kumpulan pop ni dah lame tak wujud kat Malaysia, mungkin ade tapi tak terkenal, jadi susah lah kot orang terima sekarang.

Lagi satu budaya kite tak same dengan budaya negara lain. Macam Korea, die orang boleh lah buat-buat muka cute, mata bulat, mulut bulat. Sebab dah memang cara die orang memang macam tu kat sane. Orang pun boleh lah terima sebab die orang kulit putih, mata sepet, muka ala-ala korea, dah name orang korea kan. Haha. So sesuai lah die orang nak buat bende-bende macam gitu.

Tapi kalau kite buat macam tu, memang tak sesuai!! Sebab itu bukan cara kite. Kite ni COKLAT, tak putih sangat. Kite Malaysia buat lah cara kite. Pakaian tu pun pakai lah yang molek-molek sikit. Rambut pun biar kemas lah kan. 

Ape-ape pun, aku ucap good luck je lah pada kumpulan-kumpulan pop ni. Semoga berjaye...!! =)

Eman: Jangan lah terlalu lagho dalam dunia hiburan, sekali-sekala boleh. Biarlah agama & ilmu lebih, hiburan kurang. Bukan same-same seimbang.   =)


2 comments:

cikgu nadia said...

hmmm...asyik nak meniru jer. sepatutnya tunjuklah budaya malaysia kat org luar.bukan meniru....=]

EmaN said...

Tuh la..huhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...