Tuesday, September 6, 2011

Tabiat Kumpul Sampul Duit Raye

Dulu aku ade satu tabiat, iaitu suke kumpul sampul duit raye. Apekejadah tujuannye pun aku tak tahu. Haha. Sebabnye aku rase, aku suke kumpul sampul duit raye yang lawa-lawa. Haaa, kalau ade sampul raye yang memang lawa & unik bagi aku, yang tu memang aku simpan. Yang biasa-biasa aku buang. Tapi duit WAJIB ambik dulu. Hak.

Kumpul ke buang??
Dalam banyak-banyak sampul duit raye kat atas, yang Angry Bird tu paling unik bagi aku untuk tahun ni. Sebab tu duk atas sekali. Hak. Sampai ke sampul duit raye Angry Bird ni ye.

Ape pun, tu semua tabiat dulu-dulu je. Sekarang hambik duit, simpan pastu terus buang. Macam takde tujuan je simpan. (Masalahnye sampai sekarang aku tak buang lagi, siap amik gambar lagi ni. Hahak)

Bile cakap pasal duit raye ni, kemungkinan besar setahun lagi untuk aku menikmati duit raye. Lepas tu dah kerja. Bile dah kerja, kena memberi lah pulak ye. 

Sebenarnye, mase kite belajar ni lah mase yang paling seronok dapat duit raye. Sebabnye nilai duit raye tu lebih besar dari budak-budak kecik. Budak-budak kecik ni kite bagi sikit je duit raye, tak yah bagi banyak-banyak. Sebab die orang bukan pandai sangat lagi nak gune duit-duit ni. Tak gitu??? Lain lah kite yang dah besar ni. Nak beli buku lagi untuk belajar. (buku lah sangat..hak).

Jadi, manfaat kan lah duit raye yang kite dapat tu dengan sebaiknye ye. =)

2 comments:

sangkakelubi said...

hobi lu nie blh bikin duit suatu hari nnti...time tu sampul lu tu dh jd brang antik..keh3..

EmaN said...

Hihi...ye x ye jugak kan...tapi dah buang pulak yg lame2 dulu...adoii

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...