Thursday, December 1, 2011

Kehidupan Student Final Year



Horhhh. Lama gile tak update blog. Ada 2 sebab sebenarnye:
1) BUSY
2) Internet SLOW (sebab over-usage..hehe)


Hari ni dah masuk bulan 12 (kejap kan masa berlalu). Bulan baru, so broadband pun kembali laju. Dapat lah aku buat assignment dengan laju. Tapi masalah nye tak laju-laju jugak. Adoi.

Korang dah pernah tengok kan gambar kat atas? Realiti hidup sebagai student memang sama macam kat atas. Kenapa boleh sama eh? Haha. Ape-pun, credit kepada pelukis. Kite serupa.

Aku rase bulan 12 ni akan jadi bulan yang paling busy, paling stress, paling serabut, dan paling tak betol bagi aku.

1) Assignments - Rase semua dah settle. Eh ade lagi ke??

2) Tutorial - Hah ni tiap-tiap minggu ade.

3) Case Study - 1 dah siap. 1 lagi belum.

4) Projek - Tak siap lagi. Lepas post entry ni baru nak start. (Perlu ke aku cakap?)

5) Presentation - Banyak. Tapi pergi depan bebel-bebel siap. Pastu dapat markah. Gitu je la. Hak.

6) Report - Aku memang lemah bab-bab menulis ni. Nak mengayat English lagi. Ade jugak aku tulis kot qlate. Cepat sikit siap.

7) THESIS - Horhh. Paling horror. Ape pun alhamdulillah. Tinggal nak menulis. Tulis lagi!!

Yang pasti, ini adalah semester terakhir untuk aku merasai stress yang sebegini. Dah 7 semester berturut-turut dah rase. Cukup-cukup lah tu. 

Yang pasti ke-2, aku masih sempat menulis blog kan? Kalau lah buat projek ke assignments ke lancar macam tulis blog kan bagus.

Yang pasti ke-3, aku tidak sabar untuk menghabiskan segala stress kat atas dengan jaya nye. Doakan aku semoga berjaya.

Yang pasti ke-4, aku tidak sabar untuk praktikal dan kerja. Nak merasai pulak cabaran hidup yang baru.

Yang pasti ke-5 & terakhir, aku tidak sabar untuk memegang scroll graduation. Horrhhh. Moga semuanya berjalan lancar & tidak terbantut di tengah jalan. Aminnn.


Selamat berjuang kawan-kawan. Semoga kami semua berjaya. Insyaallah. :D

3 comments:

dat's shOuld be ME.. said...

chaiyok2 eman..! :)

~Dr.CiNta~ said...

gud luck for the final year :)

EmaN said...

Hana: Chaiyok2 jugak!! :)

Dr. CiNta: Thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...